A kineziológiáról

A kineziológia használatával hatékonyan kezelhetjük mindennapi és a mélyen bennünk levő stresszt, feszültséget. Emellett segít a lelki harmónia megtalálásában, önbizalomhiány, életkori krízisek vagy kapcsolati problémák esetén, de képességeink fejlesztésében és önmagunk mélyebb megismerésében is. Ötvözi a Hagyományos Kínai Gyógyászat ismereteit és a nyugati kutatások, a pedagógia és a pszichológia eredményeit.

A kineziológia speciális eszköze az ún. izomtesztelés, aminek segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében hol történt energiaelakadás, és különböző korrekciós technikák segítségével oldja ezeket a blokkokat.

A kineziológus az izomtesztelés során azt használja fel, hogy a tudatalattink mindent elraktároz, ami történt velünk, fogantatásunktól a jelen pillanatig. Stressz hatására izmaink elgyengülnek, s az izomtesztelés segítségével arról kapunk visszajelzést, hogy egy adott dolog okoz-e, és ha igen, hol okoz stresszt és energia elakadást a szervezetben.

Miben segít a kineziológia?

Tudatosan feldolgozni a félelmeket, negatív életeseményeket

Munkahelyi, családi és párkapcsolati konfliktusok kezelésében

Önbizalomhiány, önelfogadási problémák esetén

Életkori krízisek, nehéz élethelyzetek feldolgozásában

Képességeid kibontakozásában, életminőséged fejlesztésében

Önmagad mélyebb megismerésében, belső harmóniád kialakításában

A kommunikációd útjában álló gátak feloldásában

Pszichoszomatikus tünetek enyhítésében, alvásproblémák esetén

Testünkben az energia - a chi - folyamatosan áramlik az ún. meridiánokon keresztül, ellátva minden sejtünket, szervünket energiával. Ha a szervezetet bármilyen stresszhatás éri, ez az áramlás felborul, egyes helyeken felhalmozódik az energia, míg máshova nem jut el megfelelően. Ez a stresszt kiváltó okok és annak fennállásának hosszától függően különböző módokon jelenik meg a szervezetben, fáradtság, kedvetlenségtől kezdve különböző fizikai és lelki tüneteken át akár krónikus betegségekig.

A kineziológia Touch For Health ága az egyes tünetek, betegségek mögötti energetikai kiegyensúlyozásával hat a szervek, szervezet működésére, serkenti az elakadt energiaáramlást, segít egyensúlyba hozni a szervezetet és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Amennyiben a klienst ért stressz mögött érzelmi probléma is húzódik, segít annak oldásában, és a hozzá kapcsolt negatív berögzülések megváltoztatásában, ezáltal kiváló eszköz képességeink, személyiségünk fejlesztésére is.

A kineziológus eszköze az ún. izommonitoring vagy izomtesztelés. A Touch For Health minden fő meridiánhoz (ezekből 14 db van) hozzárendelt egy izmot, melynek tesztelésével képet kapunk az adott meridián és az egész energetikai rendszer állapotáról. Ehhez a kineziológus a karok és a lábak izmait meghatározott pozícióba állítja egy-egy kar- és lábhelyzet felvételével, majd gyengéd nyomást fejt ki a testrészre.
A kapott energetikai minta alapján akupunktúrás pontok, nyirok- és vérkeringést stimuláló pontok masszírozásával és egyéb korrekciós lágy technikákkal egyenlítjük ki a megbomlott egyensúlyt.

Hány alkalomra van szükségem?

A találkozások száma egyéntől függő, hiszen ez mindig a probléma mélységétől és a kliens nyitottságától, változtatni akarásától függ. Egy alkalom elég ahhoz, hogy kibillenj az eddigi állapotodból. Kicsit másképp tekintesz a múlt történéseire, jövőbeli lehetőségeidre új nézőpontokat kapsz, felismered belső erőforrásaid. Emellett a vendégek szinte kivétel nélkül arról számolnak be, hogy az oldás végével felszabadultabbnak, könnyebbnek, élettel telibbnek érezték magukat, ami utána még sokáig kitartott.

Ahhoz viszont, hogy mélyebben megértsd önmagad, tudatalattid működését, és ezáltal tartósabb, nagyobb változást érj el, általában több találkozásra van szükség. Ez a probléma mélységétől függően 2-3, néha több alkalom is lehet.
Egy alkalom hossza kb. másfél óra, gyermekek kineziológiai oldása 12 éves korig 45 perc.

A kineziológiai oldást igénybe veheted Győrben vagy Celldömölkön.
Tegyél egy lépés magadért, és kérj időpontot elérhetőségeim egyikén!

Hogyan zajlik egy kezelés?

Először átbeszéljük, hogy mi a problémád, miben szeretnél segítséget kapni. Megfogalmazzuk az elérendő célodat, majd izomteszteléssel azonosítjuk a problémához kapcsolódó energia elakadásokat, esetleges múltbeli blokkokat.
Ehhez megkérlek, hogy miközben a célodra gondolsz, a karod vagy lábad állítsd bizonyos testhelyzetbe, majd enyhén megnyomom az adott testrészt. Ez a folyamat tulajdonképpen maga az izomteszt.

Ezután a kapott energetikai minta alapján elvégezzük a szükséges korrekciókat.

Kineziológiai korrekciók

• akupunktúrás pontok tartása, masszírozása
• keringési és nyirok reflexterületek masszírozása
• érzelmi stresszoldás jelenben, múltban vagy jövőben
• különböző mozgásos gyakorlatok
• vizualizációs technikák, hangok, színek használata, stb.

A mélyebb hatás végett a fentieket kiegészítem más stresszoldó, feszültségoldó módszerekkel is. Végül átbeszéljük, hogy érezted magad a kezelés során, milyen érzetek, gondolatok merültek fel benned, illetve egyszerű, otthon végezhető feladatokat kapsz, amiket végezve folyamatosan segítheted céljaid elérését.

Kineziológia gyerekeknek

Gyermekek oldását megelőzi egy 45 perces, személyes vagy online konzultáció a szülővel, ahol átbeszéljük a gyermek problémáját, körülményeit, feltérképezzük a helyzetet befolyásoló tényezőket.

6 éves korig általában nem magán a gyermeken végzem az izomtesztelést, hanem ún. "szurrogát" módszerrel a szülőn keresztül.
A gyermek korától, nyitottságától és érdeklődésétől függően játékos, rajzos formában vonom be a folyamatba, és a tesztelés során kijött feladatokat akár ő maga is tudja végezni.

Kisiskolás gyerekeknél már jobban előtérbe kerülnek a beszélgetések is, de mindez játékos, könnyedebb formában történik.
12 éves kor felett pedig már a felnőttekéhez hasonló az oldás folyamata és hossza, természetesen a gyermek igényeihez és személyiségéhez igazítva.