Mi a kineziológia?

A kineziológia egy olyan önfejlesztő és stresszoldó módszer, ami segít feloldani a bennünk levő lelki blokkokat és a minket gátló hitrendszereinket, amik akadályoznak, hogy megteremthessük testi-lelki egyensúlyunkat és megvalósíthassuk céljainkat.
Használatával hatékonyan kezelhetjük mindennapi és a mélyen bennünk levő feszültséget. Emellett segít a lelki harmónia megtalálásában, önbizalomhiány, életkori krízisek vagy kapcsolati problémák esetén, de képességeink fejlesztésében és önmagunk mélyebb megismerésében is.
Ötvözi a Hagyományos Kínai Gyógyászat ismereteit és a nyugati kutatások eredményeit.
Eszköze az ún. izomtesztelés, aminek segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében hol történt energiaelakadás, és különböző korrekciós technikák segítségével oldja ezeket a blokkokat.
A kineziológus az izomtesztelés során azt használja fel, hogy a tudatalatting mindent elraktároz, ami történt velünk, fogantatásunktól a jelen pillanatig. Stressz hatására izmaink elgyengülnek, s az izomtesztelés segítségével arról kapunk visszajelzést, hogy egy adott dolog okoz-e, és ha igen, hol okoz stresszt és energia elakadást a szervezetben.
 Bővebben a Touch For Health és a kineziológia energetikai hátteréről
Testünkben az energia – a chi – folyamatosan áramlik az ún. meridiánokon keresztül, ellátva minden sejtünket, szervünket energiával. Ha a szervezetet bármilyen stresszhatás éri, ez az áramlás felborul, egyes helyeken felhalmozódik az energia, míg máshova nem jut el megfelelően. Ez a stresszt kiváltó okok és annak fennállásának hosszától függően különböző módokon jelenik meg a szervezetben, fáradtság, kedvetlenségtől kezdve különböző fizikai és lelki tüneteken át akár krónikus betegségekig.
A kineziológia Touch For Health ága az egyes tünetek, betegségek mögötti energetikai kiegyensúlyozásával hat a szervek, szervezet működésére, serkenti az elakadt energiaáramlást, segít egyensúlyba hozni a szervezetet és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Amennyiben a klienst ért stressz mögött érzelmi probléma is húzódik, segít annak oldásában, és a hozzá kapcsolt negatív berögzülések megváltoztatásában, ezáltal kiváló eszköz képességeink, személyiségünk fejlesztésére is.
A kineziológus eszköze az ún. izommonitoring vagy izomtesztelés. A Touch For Health minden fő meridiánhoz (ezekből 14 db van) hozzárendelt egy izmot, melynek tesztelésével képet kapunk az adott meridián és az egész energetikai rendszer állapotáról. Ehhez a kineziológus a karok és a lábak izmait meghatározott pozícióba állítja egy-egy kar- és lábhelyzet felvételével, majd gyengéd nyomást fejt ki a testrészre.
A kapott energetikai minta alapján akupunktúrás pontok, nyirok- és vérkeringést stimuláló pontok masszírozásával és egyéb korrekciós lágy technikákkal egyenlítjük ki a megbomlott egyensúlyt.

Miben segít a kineziológia?

 • tudatosan feldolgozni a konfliktusokat, félelmeket, negatív életeseményeket
 • stresszek, munkahelyi, családi és párkapcsolati konfliktusok kezelésében
 • önbizalomhiány, önelfogadási problémák esetén
 • életkori krízisek feldolgozásában
 • életminőségünk fejlesztésében
 • kreativitásunk és képességeink kibontakozásában
 • önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában
 • a kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában
 • fejleszti az akaratot, a koncentrációt, a tanulási képességet
 • alvásproblémák esetén
 • testi panaszokhoz kapcsolódó energetikai problémák feltárásában és oldásában
"A kineziológiai oldást egyrészt stresszcsökkentés céljából próbáltam ki, másrészt szerettem volna megoldást találni bizonyos problémáimra. Már az első tanácsadás nagymértékben hozzájárult állapotom javulásához."
- Anna

Hogyan zajlik egy kezelés és hány alkalomra van szükség?

Először átbeszéljük, hogy mi a problémád, miben szeretnél segítséget kapni. Megfogalmazzuk az elérendő célodat, majd izomteszteléssel azonosítjuk a problémához kapcsolódó energia elakadásokat, esetleges múltbeli blokkokat.
Ehhez megkérlek, hogy miközben a célodra gondolsz, a karod vagy lábad állítsd bizonyos testhelyzetbe, majd enyhén megnyomom az adott testrészt. Ez a folyamat tulajdonképpen maga az izomteszt.
Ezután a kapott energetikai minta alapján elvégezzük a szükséges korrekciókat, melyek az alábbiak lehetnek:
 • akupunktúrás pontok tartása, masszírozása
 • keringési és nyirok reflexterületek masszírozása
 • érzelmi stresszoldás jelenben, múltban vagy jövőben
 • különböző mozgásos gyakorlatok
 • vizualizációs technikák, hangok, színek használata stb.
A mélyebb hatás végett a fentieket kiegészítem más stresszoldó, feszültségoldó módszerekkel is.
Végül átbeszéljük, hogy érezted magad a kezelés során, milyen érzetek, gondolatok merültek fel benned, illetve egyszerű, otthon végezhető feladatokat kapsz, amiket végezve folyamatosan segítheted céljaid elérését.
A találkozások száma egyéntől függő, hiszen ez mindig a probléma mélységétől és a kliens nyitottságától, változtatni akarásától függ.
Egy alkalom elég ahhoz, hogy kibillenj az eddigi állapotodból. Kicsit másképp tekintesz a múlt történéseire, jövőbeli lehetőségeidre új nézőpontokat kapsz, felismered belső erőforrásaid. Emellett a vendégek szinte kivétel nélkül arról számolnak be, hogy az oldás végével felszabadultabbnak, könnyebbnek, élettel telibbnek érezték magukat, ami utána még sokáig kitartott.
Ahhoz viszont, hogy mélyebben megértsd önmagad, tudatalattid működését, és ezáltal tartósabb, nagyobb változást érj el, általában több találkozásra van szükség. Ez a probléma mélységétől függően 2-3, néha több alkalom is lehet.

Egyéb információk, árak

Egy alkalom hossza kb másfél óra, ára 18.000 Ft.
Persze ha az oldás nem ér véget másfél órán belül, nem szakítom félbe, csak a teljes folyamat lezárása után hagyjuk abba a kezelést. Ilyenkor további díjat nem számítok fel.
Gyermekek kineziológiai oldása, 12 éves korig: 45-50 perc, ára 10.000 Ft.
Kérj időpontot a lenti elérhetőségeken:
Nyilatkozat
A kineziológia és a többi, általam használt módszer nem gyógyít és nem pszichoterápiás módszer, hanem a stressz, a lelki és az energetikai blokkok oldásával segít egyensúlyba hozni a szervezetet.
A honlapon megjelenõ információk nem helyettesítik az orvosi kezelést vagy diagnózist, hanem ezek mellett használható stressz oldására illetve betegségek kezelésének kiegészítő támogatásaként.